Gezinstherapie Eindhoven

Een gezin bestaat traditioneel uit een vader en moeder en één of meerdere kinderen. Tegenwoordig zie je hier ook allerlei variaties in. Zo kun je bijvoorbeeld gescheiden ouders hebben en deze kunnen ook weer een nieuwe partner hebben en misschien ook wel weer kinderen van hun samen. Of je hebt 2 vaders of 2 moeders. Een gezin betekent elk leefverband met een of twee volwassenen die de verantwoording dragen voor de opvoeding van de kinderen.

Problemen binnen jouw gezin

Je wilt jouw kind de normen en waarden bijbrengen die voor jou ook belangrijk zijn. Zorgen voor elkaar en anderen, meehelpen in huis, beleefd zijn, jezelf kunnen zijn etc.etc. Maar wat nu als de communicatie niet goed loopt of jouw kind zet zich af tegen de regels die er in jullie huis zijn? Problemen binnen het gezin wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. En als jullie er samen niet meer uit komen, dan is het goed om hulp in te schakelen. Zo kun je naar gezinstherapie in Eindhoven. Deze mensen hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van gezinnen die samen problemen hebben.

Wat doet gezinstherapie

Kinderen met een lichamelijke of geestelijk handicap vragen vaak ontzettend veel aandacht, waardoor de andere kinderen zich achtergesteld voelen. Dit kan voor gedragsproblemen zorgen. Maar ook samengestelde gezinnen ervaren vaak misstanden, de kinderen moeten aan elkaar wennen en er komt een nieuwe ouder in huis die ook wat voor het zeggen heeft. Bepaalde verandering kunnen voor het hele gezin voor verstoorde communicatie zorgen en het is belangrijk om elkaar weer te leren begrijpen en je weer veilig te voelen thuis. Hoe reageren jullie op elkaar en hoe kun je op een andere manier met elkaar praten wat geen irritatie opwekt. Wat verwachten jullie van elkaar? Er wordt met iedereen binnen het gezin gesproken en het is ook de bedoeling dat dit met zijn allen aangepakt gaat worden. Uiteindelijk zal dit de hele sfeer in huis verbeteren en de relaties onderling versterken.