Muurschilderingen

Misschien heb je een ruimte waarvan de muren zo slecht zijn, dat je er geen gaten in kunt boren en je er niets kun ophangen. Misschien ben je op zoek naar een originele manier om je kantoor, horecagelegenheid of je eigen woonkamer op te vrolijken. Of misschien zoek je een oplossing voor een ruimte die je maar tijdelijk in gebruikt zult hebben. In zo’n geval kun je besluiten om een muurschildering te laten maken. Dat is weer iets anders: mensen zullen blij verrast zijn wanneer ze zien dat je muren beschilderd zijn – en dat het toch echt geen sticker is!

Oud ambacht

Het beschilderen van muren is een kunstdiscipline, net als tekenen, etsen of zeefdrukken. Er bestaan verschillende technieken en materialen, waarin iedere muurschilder zijn eigen voorkeur heeft. Muurschilderingen bestaan al heel lang: denk maar aan de grotten van Lascaux in Frankrijk of aan fresco’s in Italiaanse kerken en kloosters. Net als een schilderij of een tekening is een muurschildering een artistiek product. Wanneer je iemand een opdracht geeft om voor jou een schildering te maken, leg jij eerst duidelijk uit waar je naar op zoek bent, welke stijl, welke kleuren en wat je ermee wilt communiceren. De kunstenaar maakt eerst schetsen en vervolgens, als jij tevreden bent, de muurschildering zelf.

Horeca

In de horeca wordt het concept steeds belangrijker. En niet het eten of het drinken dat wordt aangeboden, maar de beleving van de klant staat daarin centraal. Alles draait om ervaring. De beste en meest succesvolle horecazaken, zijn zaken die een duidelijk concept hebben, dat op een bepaalde manier goed aansluit bij de belevingswereld van hun klanten. Door dit concept in alles door te voeren, niet alleen het eten, maar ook de menukaarten en de aankleding, is het nog sterker aanwezig en wordt het dus nog krachtiger. Een goede muurschildering is een echte eyecatcher en kan een concept op een leuke, originele manier overbrengen.