Diëtist Veenendaal

Op zoek naar een diëtiste in Veenendaal? Een diëtiste ondersteunt jou bij het aannemen van een gezonde levensstijl. Hierbij ligt de focus op het uitkiezen van voeding dat goed binnen deze levensstijl past. Er zijn verschillende oorzaken te bedenken waarom je advies wilt inwinnen bij een diëtiste. Zo kan een diëtiste hulp bieden wanneer je door een ziekte een ander eetpatroon moet aannemen. Denk bijvoorbeeld aan diabetes type 1 en 2 of een allergische reactie op bepaald voedsel. Het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen kan dan nogal eens een uitdaging zijn. Een diëtiste stelt dan een voedingsschema voor je op zodat je nog wel de benodigde voedingsstoffen kunt binnenkrijgen.

 

De werkwijze van een diëtiste

Een diëtiste zal voor jou een voedingsschema gaan opstellen zodat je kunt profiteren van een goede gezondheid. Allereest gaat de diëtiste met jou in gesprek zodat jouw klacht kan worden geanalyseerd en er worden bepaalde metingen uitgevoerd. Hierdoor kan er een persoonlijk advies worden uitgebracht. Zo wordt er tijdens de eerste afspraak op een rijtje gezet welke doelen jij hebt. Ook wordt er besproken of jij misschien bepaalde wensen hebt. Het is van belang dat de doelen goed bij jou passen. Alleen dan blijf je gemotiveerd om de doelen ook daadwerkelijk te behalen.

 

Voeding- en dieetadvies van een diëtiste

Het advies van een diëtiste is meestal gebaseerd op de schijf van vijf. Op basis van deze richtlijnen wordt er een voedingsschema opgesteld. Op die manier kun je dus gezonde keuzes gaan maken. Zo zal de diëtiste geen bewerkte producten in het voedingsschema toevoegen of een glaasje ranja. Zij zal jou eerder adviseren om te gaan voor onbewerkte producten en het glaasje ranja te vervangen door water of thee. Ook vetten zijn een belangrijk onderdeel van de schijf van vijf. Sommige mensen onderschatten het belang hiervan. Het eten van zachte vetten is belangrijk om vitamines goed op te nemen. Vitamines kun je uit veel producten halen, zoals groente en fruit maar ook uit peulvruchten en noten.